2020-09-05
最近得閒打番食評,想分享番早前食左呢間cafe,tea hub一直都係想食既餐廳list,朋友為我慶祝生日同我黎呢間cafe,叫左3個甜品,因為3款甜品(戚風蛋糕,卷蛋,芝士蛋糕)都想試,我同朋友一路食一路讚賞個玫瑰鐵觀音戚風蛋糕,覺得個蛋糕香又好食,個d cream好幼滑,個蛋糕玫瑰味勁過茶味但真係甜品中最出色。其他甜品方面,芝麻芝士蛋糕,伯爵茶卷蛋都好食,但戚風蛋糕真係要必點。一大盤雜菜鰻魚飯我覺得佢既雜菜同饅魚大份夾好食,呢個份量完全係非常足料,而且有曬我鐘意既元素,仲加左木魚係鰻魚上面,而且薯仔外脆內軟岩曬我呢個薯仔控。仲有想講佢成間cafe樓底高,個感覺好舒服同埋同出面既街市好格格不入,入左去會覺得有空間感。食完係好滿意,食物有足料既份量。cp值高。
食完係好滿意,食物有足料既份量。cp值高。