2023-07-06
東海薈青衣青衣城1樓117號好耐無一家人出街食飯,呀妹提出去青衣城東海薈正呀,太掛住蛋黃壽桃包😍😍😍拍蒜青瓜-青瓜爽脆,冷盤之選百味豆腐-炸得外脆,豆腐入面好滑,入口仲有蒜香,點喼汁一流👍🏻炸子雞-醃製後風乾,所以皮脆肉嫩,再加入秘製醬汁,超好味🤤清蒸海青班-媽味讚到不得了,夠滑唔腥,火喉剛剛好,魚肉肥散,連頭帶屈食清,讚👍🏻虎乳菌翡翠炒帶子,帶子大大粒又厚身,帶子一梳梳,高湯精華炒蜜糖豆,每條都好翠綠👍🏻上湯龍蝦-每人半隻,又大又多肉,肉質好彈,好鮮唔太濃上湯,令到完全食到蝦龍味道,仲有小小膏蛋黃壽桃包-必定東海皇牌,由細食到大🫶🏻超大,原隻蛋黃不太甜蓮蓉,不是生日都必點最後送上紅豆沙-諗住普通貨,點知驚喜,沒有渣紅豆沙,陳皮同紅豆融為一體,我感很綿很細滑,咬到陳皮香,不能錯過甜品🫶🏻整體好好,媽咪表示今晚晚飯好滿足,下次再食
青衣青衣城1樓117號
好耐無一家人出街食飯,呀妹提出去青衣城東海薈
正呀,太掛住蛋黃壽桃包😍😍😍
拍蒜青瓜-青瓜爽脆,冷盤之選
炸子雞-醃製後風乾,所以皮脆肉嫩,再加入秘製醬汁,超好味🤤
整體好好,媽咪表示今晚晚飯好滿足,下次再食