2023-09-11 569 views
今晚約左人去銅鑼灣食飯,同個朋友早左落去,無野做,個朋友話佢之前去過間酒吧有鏢掟🎯有枱波打🎱咁去打發下時間🌝上到Moon Ocean去,又大又舒服,直頭俾普通酒吧高一個level,成個場都好新淨。坐底即刻有碗麻辣花生食,估唔到,又幾好食,即刻成碗倒入口。Menu主要都係酒精種類多,叫完杯酒同小食,即刻同個朋友打兩下桌球先啦!🥃🍸🍺🍷🥂🍻🍹今日我地叫左3杯野飲同兩個小食。🔥🍹Tom Yum ~$138我本身都好鍾意辣野,見到個名就知係冬蔭公D friend,即刻試一試佢。外表就有粒青檸,加隻辣椒,飲落去,真係酸酸甜甜辣辣爽爽嘅味道,青檸嘅fresh,加小小辣味,除左Bloody Mary之外,呢杯可以話係我第二最愛。🍍🍹Pina Colada ~$108(HH)除左飲自己個杯,緊係試埋人地個杯啦Pina Colada,啜落去個味都好柔和,酒精唔會好搶,椰汁味好重(正!!)、仲有菠蘿汁加Rum,加埋冰,除左清涼口感,仲好似去左陽光與海灘咁。女士一定鍾意。🥃🍷Whiskey Sour – New York Sour ~$108(HH)我就一杯唔夠喉,叫左靚仔侍應整個是日推介,就整左杯New

今日我地叫左3杯野飲同兩個小食。

🔥🍹Tom Yum ~$138

🍍🍹Pina Colada ~$108(HH)

我就一杯唔夠喉,叫左靚仔侍應整個是日推介,就整左杯New York Sour俾我。
估唔到杯酒仲可以有視覺享受,上紅下黃,原來係紅酒,威士忌。一口大啖飲落去,兩隻酒都飲晒落口,感覺都好正,仲要有少少檸檬汁,酸酸地,幾好入口,酒味當然濃烈D,我鍾意呀!

🫔春卷 ~$68

🦪炸蠔 ~$98

兩個送酒小食,都好好食。兩個都炸到卜卜脆,送酒佳品
  • Tom Yum  Cocktail