2021-03-10 1182 views
深宵時分當然想食返啲心燒嘅嘢食啦,B仔都唔例外入到心燒食堂,見到牆上面兩部單車,難免會諗起”難離難捨,想抱緊些”🚴‍♂️🚴🏻‍♀️一開始頭盤,我就叫咗個日式蟹籽沙律。蔬菜新鮮爽口,配搭住多到好似一座山嘅蟹籽,呢啲就係幸福滿瀉嘅感覺再黎兩道刺身,帆立貝同甜蝦。帆立貝夾住一塊薄薄嘅青瓜,令我有清新嘅感覺。甜蝦嘅size又大隻,肉質鮮嫩 再加上少少芥辣豉油醬汁,完全帶出刺身既鮮甜味🤤🤤等咗一陣吉列炸蠔都上場 麵包糠炸到酥脆乾身,冇油膩感覺。同時證明佢哋處理蠔心嘅時候,都會抹乾表面水份👍🏼👍🏼 咬落去,蠔心多汁鮮甜,而且都有蠔既味道。都係幾唔錯既菜色🥰最後仲叫咗一個李小龍卷。我覺得個菜式名都幾特別同埋吸引到目光,所以就決定試一試 我上網睇返,原來係因為其中一位廚師希望藉住呢一道菜,向李小龍先生致敬而命名。當中有炸蟹鉗,我相信係象徵李小龍先生腿法了得,乾脆利落💪🏼 仲有蟹柳,魚子醬,蟹籽等等嘅材料,味道極佳。 而且呢道菜色都只係$68,極力推介!😍😍
深宵時分當然想食返啲心燒嘅嘢食啦,B仔都唔例外

日式蟹籽沙律

再加上少少芥辣豉油醬汁,完全帶出刺身既鮮甜味🤤🤤
帆立貝,甜蝦

等咗一陣吉列炸蠔都上場