2023-03-26 1051 views
生日朋友問我想食咩,唔想普通中西意日,就揀左呢間之前想試嘅阿根廷菜。呢度裝修啱晒打卡,話明Polo Club 所以全部都係馬球運動嘅畫,連侍應們都係著住特別嘅制服,有位識講廣東話但應該唔係響香港長大嘅店員非常親切👍🏼餐前嘅麵包面頭有少少洋蔥,軟熟微甜,非常好食,但我忘記影相😛Scallop ceviche 好適合做開胃菜,少少酸又清新生蠔有啲瘦,冇乜特別Shrimp cocktail 都幾令人失望,煤煤地嘅,不過唔緊要,呢度主打食扒嘅,就睇下啲扒如何上扒前佢會俾一盤刀你自己揀,中間呢把刀我懷疑佢係搞下笑嘅,好鬼重,又唔係殺人,食件扒啫😂所以我地四個女仔都冇揀。我地都係揀返啲正常啲嘅算😂呢個係24oz 嘅tenderloin,二人份量。外面香草非常惹味,肉質好軟煮得啱啱好,唔知係香草味太濃定咩,好似牛味唔夠重。呢個lamb chop 外面脆口,但裏面略嫌太生,都係以一般大路的百里香烹調,冇咩大驚喜。試埋佢個肉眼,都係煮得啱啱好,肉質都係軟熟唔鞋,可惜係牛味仍然唔係太濃。最後梗係要食佢其中最出名嘅 Fries Provenzal. 睇相都見到啲香草多到不得了,仲加左切到非常精細嘅蒜蓉,以鴨

Scallop  ceviche

Oysters

生蠔有啲瘦,冇乜特別

Shrimp  cocktail

我地都係揀返啲正常啲嘅算😂

Tenderloin

Lamb  chop

Rib  eye

Fries  Provenzal

最後梗係要食佢其中最出名嘅 Fries Provenzal. 睇相都見到啲香草多到不得了,仲加左切到非常精細嘅蒜蓉,以鴨油黎炸。酥脆,香口!不過因為係幼薯條,又咁重調味,鍾意薯味嘅朋友就覺得如果係粗薯條可能會比較適合。

朋友用openrice 訂,送左個朱古力蛋糕同一球士多啤梨味雪糕,個蛋糕又意想不到咁好食喎!

食完呢餐,連我鍾意重口味嘅都覺得呢餐有啲 over,加上音樂好大聲,成個餐廳都好嘈,傾偈要大聲嗌出黎咁,本身係18:30-20:30 呢個時段,但餐廳好好到22:00 都唔駛我地交枱,不過我頂唔順太嘈就嗌啲fd 走了。不過,我覺得未去過嘅都應該去一次,尤其是生日,會有人唱生日歌兼幫你帶頂馬術帽,都幾搞笑,而且裝修咁靚影下相打下卡都幾過癮。我地四個人,每人飲左一杯cocktail,埋單每位大概$1200。
2023-03-25
$1200 (Dinner)
Celebration
Birthday