2024-09-19
其實喺香港我帶住個西人男朋友食飯大把好選擇,因為只要滿足佢無骨、啖啖肉既要求,佢咩都肯食。今日滿足到我少女心追粉紅色既要求,又可乎合佢既就係喺V Walk既Moto Mala!粉紅色嘅餐廳已經勁吸晴,加埋呢啲咁得意嘅卡通印咗喺門面,咁就試吓佢嘅午餐。佢呢度好關注到一支公嘅感受,可以叫一人份量嘅酸菜魚、水煮食物同埋麻辣燙等。因為我哋啱啱同父母飲完早茶,所以就嗌咗一個套餐嚟share 。透過二維碼下單,方便快捷又清晰。套餐已經包咗一個酸菜魚白飯同埋前菜,嘢飲就要叫。是日涼菜麻辣蓮藕丁蓮藕切到細細粒,再撈咗秘製嘅麻辣醬汁,你可以見到嗰啲花椒粒同埋乾辣椒碎,,食落口微辣,但爽脆,係一個最好不過嘅前菜!炸雞翼外國人最鍾意食炸嘢,而佢嘅炸雞翼非常之脆,咬落去颯颯聲!入邊嘅肉好入味道,男朋友兩隻自己隊晒!酸菜魚放喺金色嘅食物架上,便用蠟燭慶熱住!份量好大,所以我哋兩個人細細食分享都夠。話見到嗰啲酸菜魚上面滿佈住炸蒜,已經聞到勁香!魚肉片嘅份量,非常之慷慨。重點係冇骨,而且肉質非常嫩滑。我哋揀咗唔辣,酸酸鹹鮮,好開胃,唔覺唔覺隻食晒成碟!個湯都可以飲埋,下次我一定要再試埋佢嘅水煮菜式!而佢呢一杯手打檸
套餐已經包咗一個酸菜魚白飯同埋前菜,嘢飲就要叫。
是日涼菜麻辣蓮藕丁
炸雞翼
魚肉片嘅份量,非常之慷慨。重點係冇骨,而且肉質非常嫩滑。
而佢呢一杯手打檸檬茶都非常之咁出色,我坐住喺吧枱前面見住個店員用手親自用工具打嗰青檸,比起普通檸檬茶更加之香,好好飲!如果食埋辣嘢嘅時候飲,就更加之適合,夠晒清新!
呢間餐廳食物有一人份量,仲要咁有心,上枱都咁精緻,真係好值得黎。或者外賣返屋企都仲得添!