2024-05-11 1408 views
朋友話呢間潮州菜唔錯,有好多名人去食,樓下都有代客泊車,所以今日終於有機會試吓餐廳入到去唔算大,有幾間房,感覺上好多都係熟客。安排咗張圓枱俾我哋,成個環境感覺上都幾舒服。打開餐牌,種類比想像中多。淨係凍魚都有兩種,最後選擇咗原條凍馬友,果然冇選擇錯,馬友油份非常之高,亦都起晒骨,雖然等候嘅時間比較耐,但係真係唔錯好少香港嘅潮州餐廳有得鵝頭,我哋叫咗呢個三年老鵝頭拼鵝片,鵝片非常之入味亦難得地唔鹹,鵝頭皮好有膠質,肉質亦都唔梅。拼盤底部仲有鹵水豆腐,個豆腐好滑好有豆味,亦唔會鹵得好耐。蝦皮爆炒蘿蔔絲 - 第一次聽呢個餸,所以叫咗嚟試吓,炒得好乾身,呢個餸又特別又好食到最後侍應姐姐送咗呢一個清心豆爽甜品俾我哋

到最後侍應姐姐送咗呢一個清心豆爽甜品俾我哋