COW BEAN 以前有去過,食物不錯,價錢相宜,但食過幾次就沒有再去,最大原因是不喜歡牛扒堂食竟然用紙盒上,我明白呢啲係佢哋嘅特色,但總係覺得好似喺度食緊便當又不環保。聽朋友講,現在已經唔用紙盒上,就去試下啦,橫掂都要食晚餐,坑口 tko gateway東翼即以前嘅厚德商場,舖面光猛,地方寬敞,座位舒適。我哋四人一坐低就柯打,我叫了美國安格斯西冷牛扒,朋友各叫各的,望清楚餐牌原來要等20分鐘,算啦,傾住偈先啦,枱與枱之間有充足距離,我哋有時大聲笑都唔會影響到別人。牛扒上枱,果然唔係用紙盒盛載,現在精緻好多,牛扒已切成小塊,我最 buy 就是這樣,牛扒已切好,一塊一口唔使切。牛扒五成熟,肉質柔嫩,牛味濃,伴碟有香脆的薯條,同埋新鮮清甜的沙律菜,一邊食美味的牛扒,一邊食清新的沙律菜,完美配搭。不過,份量就比較少一點啦,若果能夠加啲意粉或者米飯,就更加好啦。餐後嚟個西班牙雪糕咖啡,咖啡本身比較苦,但配上甜甜嘅雪糕,真係冇得輸。