星期二放工之後當然要去中環SoHo chill下, 今次我地揀左e間有手工啤🍺飲嘅Roundhouse, 酒吧用左磚牆設計掛左唔同嘅裝飾, 仲擺滿左好多唔同嘅手工啤酒樽, 感覺幾正! 每逢星期二三Combo Set A同B都有buy 1 get 1 free嘅優惠🤭🥳, 不過就只能係同一個Set, 店員推介我地試下佢地嘅煙燻肉🍖, 因為用左美式煙熏爐以大約120度放入唔同嘅煙熏木, 再用細火慢慢熏烤, 目的就係想製造出軟嫩多汁嘅效果, 入面仲會擺上一筒水去確保肉質的濕潤度, 相當專業🤔😯 於是我地叫左兩個set A, ALL MEAT🍖🍗🥩有哂牛豬雞😆😆同埋兩款手工啤🍺😋HOLA SENOR PALE LAGER 78/88🍺(左)E款手工啤嚟自美國🇺🇸, 酒精含量較低只有5%, 顏色清澈, 入口順滑, 帶微微麥味, 味道唔苦, 岩哂一d唔中意飲太苦味啤酒嘅朋友仔😊CAPTAIN PSYKICK LARGER🍺(右)E款手工啤係嚟自我地本土🇭🇰出產嘅, 酒精含量高少少有5.2%, 相比下顏色較深, 同樣入口順滑, 苦味較重, 回甘適中Combo ABeef Brisket🐂煙燻味道好濃

CAPTAIN PSYKICK LARGER🍺(右)

Combo A
Beef Brisket🐂
煙燻味道好濃郁, 肉質軟腍而且多汁, 調味適中!
Pulled Pork🐖
豬肉味道香濃, 肉質鮮嫩有口感, 幾好味😋
Fried Pickles🥒
小妹第一次食炸左嘅pickles, 感覺幾特別, 口感香脆, Pickles酸辣嘅味道岩岩好, 幾好味!☺️
Potato Salad🥔🥗
薯仔沙律味道唔錯, 不過不失
Clowslaw🥗
一開始就食到用橄欖油整嘅蔥油味道, 之後食落去微酸,加埋口感爽脆嘅紫椰菜絲, 十分醒胃而且解膩!

Roasted Chicken🐓
份量幾多, 外皮香脆, 雞肉香軟多汁, 非常滋味!😋
Homemade Sausage
自家制香腸外層脆皮, 內層嘅肉質微辣有口感, 半肥半瘦帶少少肉汁, 一d都唔乾, 幾正😋

有好味嘅肉肉🍖又點少得好味嘅sauce呢🤗 極度推介e枝Mustard BBQ sauce, 芥末醬加埋BBQ sauce, 味道甜甜地又夠哂滋味, 同所有熏烤肉都非常夾, 完全係食唔停口! 簡直將所有食物嘅味道再昇華!😋👍🏻👍🏻
總結: 食物質素相當唔錯😋, 份量都算多, 環境幾chill, 而且店員服務質素良好, 十分推介!☺️
2019-12-03
$200 (Dinner)
  • ComboA