2021-01-28 154 views
今日觀塘出席完講座, 見到附近有間粉系裝飾的燧記廚房所吸引, 於是便外賣晚餐, 我點了醬爆雞丁套餐(配可樂), 期間職員問白飯是否有多飯, 十分窩心。等候外賣期間見到餐廳擺設很特別, 有很多積木砌成的餐廳英文名和字句, 很有特色。醬爆雞丁套餐賣相吸引, 除了雞丁外, 還有紅椒和蔥, 雞丁炒得有鑊氣,食落肉質鮮嫩, 配上醬爆醬汁食落惹味, 而紅椒和蔥食落爽口, 能帶出雞丁的惹味, 白飯食落軟綿, 飯粒分明, 整份醬爆雞丁套餐食落有鑊氣, 送飯一流, 價錢合理, 口感滿足, 食了一頓有鑊氣的外賣晚餐。
醬爆雞丁套餐
2021-01-28
TakeAway
$50 (Dinner)