2022-01-05 86 views
今日天氣好好,就同家人去左科學園行下放鬆一下,吸下新鮮空氣,之後去左19W大樓Hunky Dory食西餐。依度環境超寫意而且寧靜,又有outdoor area,陽光微風下嘆lunch超正。Order左英國皇家牛肉漢堡、全日早餐及黑松露蘑菇忌廉汁天使麵。牛肉漢堡有生菜、蕃茄、煙肉、芝士同埋醃黃瓜,材料真係豐富而且全部新鮮,最緊要漢堡係厚身兼牛味濃。全日早餐有炒蛋、煙肉、薯餅、茄汁蛋、德國腸、多士、蘑菇、三文魚、蕃茄仔及沙律菜。食左依個早餐,全日都充滿力量。天使麵索晒忌廉汁超好味,夾雜黑松露、蘑菇、洋蔥及香料嘅美味,好有層次感。如果有機會再嚟科學園,我一定再去Hunky Dory嘆多次。