2018-11-13 50 views
同幾個女仔Fd成日話要番大陸食烤魚,但夾極都未夾到日子番去,最後我地決定都係黎食番汀汀烤活魚算~之前朋友話食過烤魽魚幾唔錯,今次我地就揀咗烤桂花魚睇下係咪一樣咁正XD一上烤魚,個種係大陸先會聞到嘅香辣味已經飄到我鼻到!食落都係預期中嘅香辣味,因為朋友唔識得辣,我地點咁小辣,辣度岩岩好!要值得一讚嘅係魚皮烤到好香脆,加上香辣汁,好惹味;而時桂花魚肉仍然係好滑好鮮甜,唔會過熟!另外呢到嘅侍應仲會過黎幫手𠝹開條魚,話俾我知幾時食岩岩好!食完烤魚就到打邊爐時間喇!呢碟安格斯肥牛實係無令我失望,雪花紋好均勻,食落好香牛味。 仲有個極品黑豚肉都係,平時豚肉滑已經好難得,佢肉質滑得黎同樣重肉味,加晒分!呢外我地仲點咗蝦滑同墨魚滑,同樣爽口彈牙,都唔錯!呢餐我地幾個女仔都食得好開心,完全覺得大陸都唔洗番,下次直接再黎呢到算,哈!

一上烤魚,個種係大陸先會聞到嘅香辣味已經飄到我鼻到!
烤桂花魚

另外呢到嘅侍應仲會過黎幫手𠝹開條魚,話俾我知幾時食岩岩好!

安格斯肥牛

極品黑豚肉

呢外我地仲點咗蝦滑同墨魚滑,同樣爽口彈牙,都唔錯!

2018-10-30
$250 (Dinner)
烤桂花魚
安格斯肥牛