2009-09-20
我又嚟,今次係講洋紫荊海上遊。我身為香港人都係第一次上船遊維港兼有得食同有歌聽,但係真係一次就夠。首先講講環境,完完全全係為咗遊客的需要,我哋香港的散客就座正在大堂正中偏後,遊客就座曬係前面同窗邊,大家都知上船主打係維港景,睇表現唔駛上船,咁就要扣分。入正題講食物,真係一配普通的食材,有冷盤、沙律、蛋糕、熱盤、BBQ、生果,種類是可以接受啲,但係質素真係好普通。如果將三百幾的價錢完全放在食物上,一定肥佬,但係加入座船、有景睇、有表現就當合格。但係在時間上真係需要調節,全程只有兩小時,但係在最後的四十五分鐘,工作人員經己開始慢慢將食物一份一份咁閃入工作間了。總之,各項因素加埋最多當合格,有餘錢真係不妨一試,真係一試就夠。