2023-12-12 43 views
同事帶我去試間新開嘅打邊爐,哩到嘅胡椒豬肚湯香氣,香到我們係門口都嗅到,讓人胃口大開🤤已經好肚餓啦!打邊爐嘅時候,胡椒豬肚湯絕對係你最佳嘅選擇🥣。佢嘅湯底濃郁而不油膩,豬肚爽脆又有嚼勁,清甜入口,再配上那半昧胡椒嘅辣,味道真係惹人喜愛。湯中嘅豬肚經過精細嘅清潔,沒有一絲一毫嘅腥味。加上用心嘅烹煮,豬肚既不會過軟,又不會過硬,挺白潔淨,再配合呢碗湯最主角--胡椒,形成一種獨特而誘人嘅味道配搭。講到呢個胡椒味,真係要多講少少。喺掌控得宜嘅烹調手藝下,胡椒係呢碗湯裡頭帶出微微辣度,刺激味蕾同時又唔會遮蓋住豬肚原本嘅鮮嫩。🌶最後呢,話就唔能唔講到呢杯湯嘅營養價值。豬肚裡頭充滿咗蛋白質,呢個唔多講都知道。但係你又知唔知道,佢仲有助於改善身體嘅血液循環呢?立即有種一決定田的感覺😍。呢碗胡椒豬肚湯,確實係味美又營養,係打邊爐中質素保證嘅美味營養湯!👍同事大推一定要點嘅潮汕手切牛吊龍,肉質鮮嫩多汁,每一口都散發出濃郁的牛肉香氣🐮令人回味無窮。而支竹嘅口感爽脆😙與湯底的胡椒味道完美融合,增添了一絲清爽的風味。再追加個蜂巢豆腐,質地綿軟細膩,入口即化,將湯底的鮮香完全吸收,讓人陶醉其中。仲有個魚片頭,有驚
仲有個魚片頭,有驚喜又得意,佢係串起咁上菜,好似花🌸鮮嫩的魚肉🐟在湯中煮熟後,鮮美的味道彷彿在口中綻放🤩

整體而言,無論環境同食材都好正,湯底香氣濃郁,同事們也都讚不絕口,紛紛表示下次還要再來品嚐😛