2022-07-11 1805 views
今日公司請食tea, 一人一盒有兩件嘅cake🍰,本身自己都已經成日買charteraise 啲雪糕同蛋糕🎂,覺得呢到用嘅cream 同牛奶🥛比起其他大型連鎖嘅好味😌 自己揀咗一個食開嘅軟朱古力蛋糕, 一個tiramisu🧁呢個朱古力蛋糕係朱古力控必食,分為4層,最頂嗰層係黑朱古力漿,好香醇🤤跟住外面係朱古力海綿蛋糕,非常濕潤同軟熟🤗,然後再下面就有層朱古力cream🍫,奶味白濃,最底都係海綿蛋糕,但係黑朱古力海綿,同樣做到濕潤軟熟口感,成個超級朱古力,呢個價錢同質素好抵食🤭Tiramisu 杯好得意,係隻熊🐻嚟,上面兩塊朱古力同塊白朱古力片都好好食,係好牛奶唔假嘅朱古力,tiramisu 啲cream入面仲勁多朱古力脆脆豆細細粒,好有口感又好食,下層係海綿蛋糕,呢個好適合小朋友食嘅tiramisu,唔單止造型可愛,因為佢唔會好似正宗大人食嗰款有酒味,係好濃嘅朱古力味👍🏻👍🏻