2022-08-24 131 views
行過馬鞍山,揾下有咩餐廳好食😋見到呢間叫 揾食工房,好特別,然後睇下個餐牌,見到某幾個key word,我就即刻衝左入去啦😂😂黑松露咸蛋黃炸雞翼 🐔我嘅最愛係雞翼、黑松露、咸蛋黃醬❤️❤️呢個小食滿足晒我三個願望當然係必叫之選🤣🤣脆炸雞翼好多地方都有得食,但係好多餐廳唔係炸到又乾又扁就係油膩膩咁。當雞翼到左,我聞到好香嘅黑松露味,我咬咗一啖,哇,好酥脆酥脆!我會聽到咔嚓咔嚓的香脆聲😆重點係咩?啲肉汁仲流埋出嚟,配埋咸蛋黃醬,好似食神話齋~~~好好味呀😌😌😌😌焗白汁牛脷飯🐮當焗飯黎到,我驚訝左一下,好大份呀!上面嘅白汁就黎滿寫啦,成個雲團咁☁️,仲有d焦濃😋。然後我再睇下入面,哇!炒飯底仲有三色椒🫑好鮮甜!重點黎啦!呢間餐廳好大方,竟然有6塊牛脷!!!啲牛脷仲要好嫩,一啲都吾乾👍🏻👍🏻👍🏻懷舊雜果賓治🥤夏天一定要跟返杯凍飲。雜果賓治酸酸甜甜配上雜果,飲落好開胃呀😋

黑松露咸蛋黃炸雞翼 🐔

焗白汁牛脷飯🐮