2019-04-21
✨一入到餐廳,燈光昏暗,氣氛幾浪漫,同男朋友黎食都應該幾正。可惜土地問題,啲枱擺得太密,感覺有啲焗促,無乜私人空間,如果重新編排一下餐廳佈局就一流啦。✨今次嗌咗兩個set dinner,每個set都包咗自助salad bar,餐湯,main course,同一杯drink。✨先講講salad bar,餐廳提供嘅頭盤都好豐富,除咗有salad外,仲有啲鮮果同凍蝦提供,唔好以為餐廳嘅自助salad bar就會好求其,佢地啲細節位都好俾心機架,例如dressing 除咗沙律醬同千島醬之外,仲提供橄欖油同黑醋添。✨Main course 黎講,肉眼牛扒份量都幾足,小妹我今次就嗌medium rare,都幾juicy,幾稔,可惜就熟咗少少。最難忘嘅係佢地嘅薯條,炸得好脆,個dipping入口好有層次感,小妹仲特登問咗waiter個dipping係咩黎,原來係黑松露沙律醬黎㗎,大家之後都可以黎試試。✨另一個main dish係牛肝菌鮮忌廉闊麵,好creamy,好黏口,食落口好rich,而闊條麵整得好煙靭,好啱小妹我口味呀。😋😋