2020-10-16
🤍Iced Caffe latte $42 (8.5/10)咖啡超大杯🤭!👧🏻我好鍾意個咖啡味🤎,入口先有果酸味, 再有苦嘅尾韻☕️。奶味好夠🤤,兩者融合得幾好🤞🏻。值得一讚係冰融左都仲好濃咖啡味🧊❣️🖤Iced Black sugar hojicha latte $45 (7/10)飲落有少少黑糖味, 感覺有點似奶茶👀。 飲到最後,有啲焙茶粉的沙粒感🥣。每一啖嘅最後焙茶味先慢慢滲出,可以再濃一點烘焙味🤪。💛Egg Royale w/ homemade Hollandaise Sauce (9.5/10)🌟🌟👧🏻食過幾間的Eggs Benedict🤩,依到係暫時心目中的第一位‼️Hollandasie夠酸又有蛋黃味😛切開要有的流蛋汁都做到,仲要超濃蛋味的🥚入面用左煮熟熱熱嘅波菜,再加上超慷慨厚度又唔會過鹹的三文魚,超夾☺️,增加左整體層次。 墊底的包外脆內軟,唔會好硬好難切🥰🥰。超滿足~沙律用左普通醋汁,好酸但好開胃(但我👧🏻還是喜歡黑醋汁多啲👅🤎Dirty tiramisu $65 (10/10)🌟🌟黎到重頭戲,食落心也醉了🤣超香濃的mascarpone c
咖啡超大杯🤭!
Hollandasie夠酸又有蛋黃味😛
切開要有的流蛋汁都做到,仲要超濃蛋味的🥚
墊底的包外脆內軟,唔會好硬好難切🥰🥰。超滿足~
🤎Dirty tiramisu $65 (10/10)🌟🌟
黎到重頭戲,食落心也醉了🤣
超香濃的mascarpone cheese味,每一啖都好smooth同好濃厚‼️
朱古力同咖啡味啱啱好,唔會過濃蓋過左cheese味🥰。
食到手指餅應該加左少少酒,多左一股酒香,面頭灑左一啲餅碎同餅,整體超級夾超級好食😋😋