2020-07-24 908 views
平時當我想食日式鐵板燒既時侯,都會諗起紅磡既出羽櫻。平時一般鐵板燒人均都要3-400蚊以上,但出羽櫻既鐵板燒lunch set 最平只需要72蚊,仲要包面鼓湯,沙律, 白飯(如果個餐本身無炒烏冬)同飲品。雖然價格十分經濟,但食物卻是十分有質素!每次黎到出羽櫻,我都會選擇坐bar 枱,因為廚師會係你面前親自為烹調你所點既食物, 七十幾蚊既價錢你除左可以享受香噴噴既美食外,你仲可以欣賞到廚師既廚藝, 真係一個好正既體驗今次我就叫左竹餐, 鐵板鯖魚可以免費改成三文魚骨腩。我想講每一種食物都好好味。牛肉薄燒燒到啱啱好,唔會過生過熟,加埋入面d 蔥同蒜真係超級惹味。至於三文魚骨腩, 雖然係d “頭頭尾尾”既部位,但原來燒出黎係超有驚喜!師傳將d三文魚骨腩燒到好乾, 脆卜卜, d 骨都可以食埋, 而且d 三文魚油溶晒係d 肉入面, 令啖啖都有魚油香,好味!日本帶子雖然得一粒,但size 一d 都唔細,絕對無將價就貨!就算係炒雜菜都好好味, 我本身好怕食d 又生又無味既椰菜,但呢度d 椰菜就炒到好淋好入味!總之就樣樣都好好味啦!另外值得一讚既係雖然呢度係平民鐵板燒餐廳既優惠時段,但我留意到廚師每燒完

今次我就叫左竹餐, 鐵板鯖魚可以免費改成三文魚骨腩。

我想講每一種食物都好好味。

另外值得一讚既係雖然呢度係平民鐵板燒餐廳既優惠時段,但我留意到廚師每燒完一樣食物都會先清潔一塊鐵板,再煮新一樣食物, 十分講究!