2017-04-11
今日同朋友經過見到呢間小店新開張,就試下食喇😂眼見鋪頭雖然細細 但都坐左幾多人🤗叫左幾款前菜 先,三文魚南蠻漬 超好味!酸酸甜甜~顛覆左我對三文魚既睇法!通常熟食三文魚都係熱食 ,但呢個竟然係凍食嫁!超特別。枝豆同明太子玉子😋😋 都好好味~個明太子有小小辣 但夾埋一齊食岩岩好🤗跟住 我地發現到餐牌都有d特別既配搭,中意試新野既我就決定要試下喇~其實我以前係唔中意食秋葵!但因為媽咪話好有益 所以就焗住食喇,今次見到呢個秋葵配薄荷乳酪 淨係睇名 完全想像唔到係咩味。所以就試下喇😬估唔到又幾得意喎~ 勁似印度菜口味~兩個人食下食下就食哂👍🏻跟住就叫左呢個 奶油 紅菜頭。望落去真係麻麻地。食落口感又幾特別 ,佢仲有小小洋蔥係入邊~我自己就好小食紅菜頭。通常食西餐會有紅菜頭湯, 或者食過紅菜頭汁整既意粉或者餃子皮。 但就咁食佢就真係未食過🙈我都唔識形容佢,不過我同我朋友就唔多中意食😭 我個fd平時食得清淡小小就覺得加埋奶油好滯 ,但我平時重口味 就覺得如果加芝士就正喇🤣食完特別野 叫返d似日本菜既野先😏呢個茄子素揚 不過不失! 唔算好特別 ~但都整得幾好味~食左咁耐都係食齋咁~其實我地叫左個肉
叫左幾款前菜 先,
三文魚南蠻漬 超好味!酸酸甜甜~顛覆左我對三文魚既睇法!通常熟食三文魚都係熱食 ,但呢個竟然係凍食嫁!超特別。 枝豆同明太子玉子😋😋 都好好味~個明太子有小小辣 但夾埋一齊食岩岩好🤗
跟住就叫左呢個 奶油 紅菜頭。
但就咁食佢就真係未食過🙈
我都唔識形容佢,
不過我同我朋友就唔多中意食😭
食完特別野 叫返d似日本菜既野先😏
不過不失! 唔算好特別 ~
但都整得幾好味~
食左咁耐都係食齋咁~其實我地叫左個肉嫁,係等得比較耐姐😅
但都好既 先食菜後食肉。冇咁肥🙄
開頭完全唔知係咩味既汁,但老闆勁力推介呢個豬 同埋吉列牛,所以就叫左喇,又真係幾好味喎👍🏻
個汁好似墨西哥風味 辣辣地。
我唔食得辣 所以我試完個汁小小 我就咁食個豬,但都好好味,佢本身都甜甜地😋😋😋真係冇介招錯👍🏻
最後壓軸出場就係吉列牛喇🤗超正呀! 佢炸到好乾身!唔會好油😍
通常日式吉列都係點燒汁,但呢次佢有兩隻醬點👍🏻👍🏻😋都好好味呀!仲有沙律菜伴碟~食完好滿足!