2021-12-20
係屋企附近純素食餐廳得一間,仲要唔好食。所以就同老公去遠少少,試下呢間餐廳,見佢食物賣相都唔錯。.1️⃣椰菜花素漢堡富士山石鍋飯 HKD69配椰子白咖喱汁跟餐+HKD12 凍抹茶奇亞籽燕麥奶2️⃣素海鮮特濃冬陰公湯扁烏冬 HKD89跟餐配熱綜合花茶.味道 ★ ★ ★ ★ ☆我地覺得呢間素菜餐廳既食物真心唔錯👍🏼佢既富士山飯令人懷念返家鄉既日子🤣飯底冇問題,軟硬適中,唔係硬或淋飯,不過椰子白咖喱汁唔夠味🤨食到一半個飯連汁都凍左了。素漢堡聲稱全人手造,係好食既,入面有椰菜花、薯蓉、冬菇、其他雜菜搓成去炸,外脆內軟,又熱,點上佢既醬汁,好食喎👍🏼加HKD12就有杯凍抹茶奇亞籽燕麥奶,我地覺得抵,而且好好飲😋抹茶味濃,又有奇亞籽chew下👍🏼素海鮮特濃冬陰公湯扁烏冬有驚喜!首先好香冬陰公味,湯底勁濃陏,絕對唔係開粉,因為佢個湯熱,食到尾成煲都仲熱,保溫程度好高。扁烏冬煮到剛好,唔硬唔淋。素海鮮有素魷魚、粟米芯、素魚餅等等,每樣都好惹味,吸哂冬陰公啲味😋推介呀!平時出街飲既花茶都係茶包兼冇味,呢間既跟餐免費熱綜合花茶係聞落飲落都係有花香味,濃花茶黎架!佢仲比個小杯仔你慢慢飲。.環境 ★ ★ ★ ★ ☆地
1️⃣椰菜花素漢堡富士山石鍋飯 HKD69
凍抹茶奇亞籽燕麥奶
素海鮮特濃冬陰公湯扁烏冬
熱綜合花茶
環境 ★ ★ ★ ★ ☆
地方都大,得兩排座位,天花板係藍天白雲,一邊牆係富士山,另一邊係花海,少女心滿滿。
服務 ★ ★ ★ ☆ ☆
店員都好有禮貌,又會覆單。
價錢 ★ ★ ★ ★ ☆
CP值都高既一間素食店,出面出名連鎖素食餐廳一個set都$90-100up,呢到最平$69就有,而食物質素都唔錯,環境又舒適。不過佢設有1大約1-1.5hr用餐時間,但對我地黎講足夠既。