2021-08-12 1401 views
琴晚同幾個朋友去嘗試一間新開西班牙餐廳,平時我都中意同朋友飲杯酒,食下tapas,傾下計,所以我平時都有去開唔同既西班牙餐廳,但今次真係第一次我要主動開post講下依間餐廳,因為真係令我有喜出望外既感覺!!!餐廳雖然地方唔係好大,但環境裝潢都令人覺得好靚好舒服,好適合三五知己傾計食飯當我同朋友一見到餐牌有鵝肝,真係咩都唔諗,秒速就order,因為我另一個朋友唔食,原本就想order 2件,我同另一位朋友一人一件,但老闆同我地講塊鵝肝真係好厚架,你地share一件食啦,本身我都唔知,但當我見到塊鵝肝個陣...我真係呆左...真係好厚,如果愛食鵝肝既朋友,依個係必點!!!!!真係有一節手指咁厚!!平時我出去食鵝肝,多數都係配蘋果或梨居多,但今次依間餐廳用左無花果,出奇地清新&夾跟住我地已經急不及待叫其他野食,第二要讚就真係依個雞翼,真係好juice,平時食雞翼最怕佢又乾又咸,但依個雞翼每一啖都有juice既感覺,真係好想偷師知道點整跟住我地有再試個meat ball, 老闆同我地講依個meat ball 真係用佢地人手整出來,唔係平時用機整或者出面買返來,Meatball入面仲有啖啖茴香味

Foie Gras Toast with Caramelized Figs

Crispy Paprika Chicken Wings

跟住我地有再試個meat ball, 老闆同我地講依個meat ball 真係用佢地人手整出來,唔係平時用機整或者出面買返來,Meatball入面仲有啖啖茴香味道

Iberico meatball with fennel tomoto sauce

跟住老闆再推介我地食一道tapas,但我唔記得左叫咩名,係用紅椒釀入一D食材,再配炸左既魷魚鬚,上碟既時候我差點以為自己食緊Fine Dining haha,依個菜式真係又睇得又食得

之後我地仲叫左一碟豬鞍,上菜既時候我差D以為佢係牛扒
味道口感都不錯,我地仲有Order個八爪魚,個八爪魚爽口彈牙
Iberico Pork Presa

最後,就叫左一個甜品,作為我地今日一個結尾,餐廳仲好好知道我朋友中意食水果特飲,仲專燈即場整左杯Special Drink俾佢,真係好sweet呀
Churros

最後,都有同老闆傾左陣計,知道佢地開業無耐,但佢地每一個態度,每一碟菜式都感受到佢地好用心做依間餐廳,我相信自己下一次好快亦都會再去幫襯!!!!!
其實佢地仲有outdoor,不過因為琴日落雨,坐唔到outdoor,下次一定要試下!
2021-08-11
Type of Meal