🤩K11 Musea可以話係喺尖沙咀入面商場數一數二,除咗因為佢入面嘅interior design好重未來、藝術感😘亦都因為入面有好多多國菜可以選擇,所以都非常吸引到ONF成日黎行街~⁣🤪🤪今次揀咗4樓嘅BEP Vietnamese Kitchen,試下越南🇻🇳Fusion菜!BÊP佈置都幾有海洋feel,未入去就見到同海相關的藝術品!牆身有好多幅房屋畫作,除咗一貫嘅銅、木元素,仲用咗不同深淺度嘅藍綠色調,拍拖食夠曬情調呀!⁣🥰———————————————⁣🦀🦞下龍灣海鮮湯粉 $98⁣蕃茄蟹湯飲落濃郁但唔會好重味好咸,但鮮味黎講係有嘅!入面有爽口嘅肉丸,唔係出面食開果種!⁣😙😙而且佢粉嘅份量好多,女仔可能要Share先食得曬😏~⁣⁣越式蟹肉粉卷 $108⁣即叫即做的粉卷,食落好有米香,粉卷皮好薄,煙韌。👍🏻👍🏻入面有少量蟹肉、免治豬肉及木耳絲!食落好有口感😻⁣除咗粉卷,伴碟嘅仲有炸魚餅同扎肉,呢個菜都幾飽肚下!抵食!⁣🤙🏻⁣煎三文魚撈檬 $98⁣👻相比其他幾道菜,呢個就較為失望啦!味道係正宗既,三文魚都煎得幾香,但魚肉肉質一般~下次會試番豬扒!😿感覺上都夾啲⁣⁣飲品呢我地兩個就Sh

———————————————⁣
🦀🦞下龍灣海鮮湯粉 $98⁣
而且佢粉嘅份量好多,女仔可能要Share先食得曬😏~⁣

越式蟹肉粉卷 $108⁣

煎三文魚撈檬 $98⁣

飲品呢我地兩個就Share叫左個榴槤沙冰,飲落冇咩碎冰,口較更似沙昔!榴槤俾得好足!中意榴槤嘅朋友必點!!⁣😈😈

———————————————⁣⁣
好食指數:😋😋😋😋😋😋😋😋(10個😋滿分)⁣⁣
呢間餐廳真係好有驚喜,見果晚唔洗等即入,所以就試試。⁣
😼
食物質素確係有驚喜,無論係湯粉定粉卷定沙冰,放入口第一句說話都係:「幾好食喎真係~」,而且價錢公道,環境舒服!絕對係值得嘗試/回頭再去嘅餐廳!⁣🤗🤗
  • 越式蟹肉粉卷
  • 下龍灣海鮮湯粉