2019-09-16 448 views
今日難得放假,過開中上環決定夜晚同男朋友係附近發掘下新野食。誤打誤撞上網搵到呢間拉麵店,估都估唔到原來係信德中心入面藏住呢間咁出色既拉麵店。我地行左一陣先搵到間店係starbucks隔離,一入到去人唔算多。呢度除左推介既蝦濃湯之外,都仲有其他口味,但我同男朋友一心就係想試個蝦湯。我就好貪心咁叫左個味噌蝦濃湯拉麵,因為見個menu有🦐🦐🦐🦐🦐先飲湯,個湯既蝦味真係超級濃郁🤩 連埋個味噌味,飲落無表面望落咁油膩。男朋友就叫左個醬油蝦濃湯拉麵,呢個只有🦐🦐🦐,但其實都係好重蝦既鮮味😋😋 佢最後仲飲哂成碗湯😂我地仲叫左個小食,炸日本赤蝦,兩個人食個份量岩岩好,啲赤蝦細細隻,連殼炸到好脆,雖然細隻但都好明顯食到蝦肉,炸粉亦都唔係好厚😋總結呢間拉麵店真係好高質,個蝦湯真係好出色,一定會再encore👍🏻

味噌蝦濃湯拉麵

醬油蝦濃湯拉麵

炸日本赤蝦

2019-09-15
$110 (Dinner)
味噌蝦濃湯拉麵
醬油蝦濃湯拉麵