2022-05-10
前兩日同朋友上咗去一間新開嘅餐廳諗住求其食啲嘢,點知有驚喜。佢都幾特別,乜都有得食,中菜、台灣料理、西餐、中西式甜品。。。菜單多到唔知點揀,最後我哋揀咗最抵食嘅台灣嘢同埋一個窩夫甜品☺️佢價錢拍得住foodcourt,但係質素拍得住好多台灣餐廳,好味。香腸滷肉飯,$58 包熱飲台式香腸係我嘅最愛,點食都好味,呢度最正係啲滷肉好入味又好大粒,配上白飯真係一流😋個飯仲配埋其他配菜,有好好味嘅凉伴四季豆上面加咗半條沙甸魚,另外仲有半個滷水蛋,成個飯好豐富。鹽酥雞扒伴麵,$58 包熱飲雞扒好大塊呀,平時鹽酥雞粒食得多,鹽酥雞扒真係好少試,佢同平時嘅炸雞扒或者吉列雞扒好唔同,上面加咗啲調味粉,好惹味。麵嘅質地好唔錯,加上大量大大粒滷肉,好滿足。雪糕窩夫,$55我哋見台式嘢質素唔錯,就試埋佢嘅小食同甜品,瑞士雞翼正正常常,不過甜品就有驚喜,佢選擇都幾多,由中式嘅芝麻糊到西式嘅心太軟都有,最後我哋一致揀咗雪糕窩夫🧇窩夫即叫即整,好脆好好味,佢哋仲勁好服務幫我哋換碟同叉,好似食緊西餐咁👍🏻
香腸滷肉飯,$58 包熱飲
鹽酥雞扒伴麵,$58 包熱飲