2021-11-27
走到中上環的小巷總有驚喜發現,今次去到呢間泰菜bar and restaurant食物同飲品都好有特色,簡簡單單嘅意粉都認真烹調,食物質素、環境同服務都唔錯啊!Tiger Steak份量幾多牛香突出,配搭嘅泰式辛辣蘸料有辣勁好過癮,牛肉再嫩少少就更好啦。Lemongrass Ginger Squab有驚喜,乳鴿幾有肉仲散發香茅味係中式同泰式嘅結合。串燒中推介Naem Sour Pork Sausage泰式酸豬肉腸外面燒得焦脆內裡再帶肉汁,配埋自家製沙嗲醬/酸辣汁都好夾。另外燒菠蘿幾多汁幾refreshing不得不提望落平凡嘅Thai Basil Chick Spaghetti食落每一啖都有basil香,雞絲同椒粒增加口感。有多款特色cocktail,而我就揀咗啤酒做base嘅Red Horse Sunset,上枱後額外加上tequila shot,酒鬼可一試。唔好酒都可以點清甜嘅椰青,超推介!
另外燒菠蘿幾多汁幾refreshing
有多款特色cocktail,而我就揀咗啤酒做base嘅Red Horse Sunset,上枱後額外加上tequila shot,酒鬼可一試。 唔好酒都可以點清甜嘅椰青,超推介!