2021-07-04 3916 views
前晚到城景閣食自助晚餐,據友人介紹性價比高,而我身為貪食月巴妹,梗係趁放假試一試,即使紅日假日食晚餐,經OpenRice 或 官網訂都唔洗+1,呢樣抵讚🥰 與友人一坐低,梗係先去排生蠔🦪,人流唔算多,唔洗點排都拎到,但每人限拎2隻生蠔,又拎咗刺身(三文魚),又拎咗蟹腳,現場食物供應唔算好多,有炒飯炒麵炒菜有蝦同埋炒蟹,有即炸天婦羅同埋米線供應,飲品方面有紅酒🍷白酒🍶任飲,我個人就簡咗橙汁,正常發揮,點評下主要食材:生蠔🦪:肥美鮮甜,唔臭唔腥,幾好味😋三文魚刺身:有驚喜,肥美好味蟹腳:有肉汁唔咸,正常發揮 炒蟹:意外地好味,炒得好香好食中式燉湯:有屋企味道,暖胃一流甜品:選擇都尚算多,雪糕係movenpick 朱古力好味😋————————————————————————環境:⭐️⭐️⭐️⭐️食物質素:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️地點:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️————————————————————————一人價錢:$468 免+1 ,兩人合共$936 總括來講,CP值高,可以再次回頭,地點鄰近油麻地地鐵站A 出口,非常方便,以價錢400幾蚊一位,本來冇咩期望,食物好味有記憶點♥️有驚喜🥰

生蠔🦪:肥美鮮甜,唔臭唔腥,幾好味😋
三文魚刺身:有驚喜,肥美好味
蟹腳:有肉汁唔咸,正常發揮
炒蟹:意外地好味,炒得好香好食
中式燉湯:有屋企味道,暖胃一流
甜品:選擇都尚算多,雪糕係movenpick 朱古力好味😋

————————————————————————

長腳蟹
生蠔
三文魚
2021-07-01
$468 (Dinner)
長腳蟹
生蠔