2018-03-12
朋友生日相聚於西營盤Mars,室內環境舒適優雅, 華麗寬敞,樓底兩層高空間闊落無壓迫感,實在難得。先食生蠔,法國Gilardeau及Lambret海水味濃, 兩款均新鮮美味 磯煮鮑魚,加拿大馬糞海膽店員介紹南非活鮑魚, 經日式煮法夠軟身,鮑魚味濃郁,再加一些自製鮑魚汁, 非常好食,不輸一些貴價鮑魚。海膽肥美香甜,忍唔住再叫頭盤牛油果吞拿魚帶子他他味道有層次感,面頭帶子中間吞拿魚底層牛油果,三款不同味道,但帶出一種非常match既感覺,推介!新鮮紐西蘭大蜆鮮甜美味,煮得剛好,麵飽吸滿白酒忌廉 蜆汁,令人食得滿足湯選了黑松露野菌湯,忘記了影相淡淡松露香味加濃郁野菌,口感幼滑!主菜 卡邦尼意粉,一直喜愛意粉加溫泉蛋,再加濃香巴馬臣芝士,煙豬柳火腿,好味日本豬斧頭扒肥瘦分佈適中,爽口juice,店員介紹七成熟最好食,一吃之下,果然不錯慢煮三文魚一向不太喜歡吃,因為好多時都會覺得好”鞋",呢次都試下,改變左一些感覺,入口嫩滑配埋個汁,唔錯很小寫食評,但這次食物及服務質數都好好,令到我實在想寫一次,值得推薦,下次會再試其它食物
磯煮鮑魚,加拿大馬糞海膽
頭盤牛油果吞拿魚帶子他他
新鮮紐西蘭大蜆
鮮甜美味,煮得剛好,麵飽吸滿白酒忌廉 蜆汁,令人食得滿足
湯選了黑松露野菌湯,忘記了影相
淡淡松露香味加濃郁野菌,口感幼滑!
日本豬斧頭扒
慢煮三文魚
口嫩滑配埋個汁,唔錯