2021-05-24
餐廳位於地牢位置,亦只得一個細細既樓梯入口,其實唔太起眼。就係因為呢種隱蔽感,令我由樓梯行落去既時候,有一種好奇同神秘感。唔知會唔會食到好東西呢🤤🍴亞參去骨海南雞飯 配雞香飯及清雞湯餐廳聲稱係用三黃雞以獨門秘法烹調,而雞香飯就先拌入炒香既班蘭葉、香茅,再用雞湯煨煮,講到咁勁,就試一試佢。果然,海南雞肉質好嫩滑,亦都好重雞味,唔點汁食都已經好好味,但配搭醬汁食,味道會濃啲酸酸辣辣咁,更加惹味。雞香飯粒粒分明,唔會太軟或太硬,口感唔錯。另外,由於係用雞湯煨煮,所以每啖都有雞香味,不錯。🍴雞絲湯河呢個係下午茶餐,湯河加杯特飲都係$38,而份量係完全足夠一個女仔既食量,所以係超級抵食。黃色既湯底加上綠色既通菜,呢個顏色既衝擊,再加上濃郁既雞湯香味,已經令人食指大動。湯底非常濃郁,好似飲緊淡味小小既雞湯咁,非常唔錯。而河粉亦都好滑,唔會痴埋一舊舊。而雞絲都好大舊,感覺都有誠意,唔係求其hea你,所以整體都非常唔錯,值得推介。
唔知會唔會食到好東西呢🤤
🍴亞參去骨海南雞飯 配雞香飯及清雞湯