2021-08-19
喺旺角行街,見到呢間新開冰室,就入嚟試吓~精緻晚餐A 燒汁香草羊扒煙肉配薯菜 套餐送蓮藕綠豆章魚湯 $73除咗薯菜之外仲可以揀白飯同意粉,湯方面亦都有羅宋湯揀。本身冇諗過冰室真係會做到精緻,點知上到嚟擺盤又靚,份量唔少。羊排有兩件,啲汁幾好食,連我尼個唔太食羊嘅人都覺得好食🤟🏻佢啲薯菜係炸薯角同西蘭花,仲有三粒車厘茄,朔埋啲汁超正🥰比較驚喜嘅係竟然有中式湯,仲要好好飲,有兩大舊蓮藕係入邊,比起羅宋湯真係10分推薦!泡菜鰻魚炒飯 $69上黎真係好大碟😂細食嘅話兩個人分都太多,佢有比幾塊泡菜,個飯有蛋,有菜粒,鰻魚切得大粒啲就再好啲啦~不過炒飯通常所有配料都好細粒,都冇乜所謂😂個飯都幾有鑊氣,係幾好食嘅。芒椰蜜桃冰 跟餐加$10好甜😂但佢有比幾塊蜜桃,上面又有椰奶,冰室來講賣相真係幾靚。因為係新開所以環境都幾靚,夠光猛,員工都nice。我哋唔小心倒瀉咗杯水見到都即刻過嚟抹,枱面上面啲辣椒醬都係獨立包裝,比較衛生。但始終係冰室所以環境會嘈咗少少,不過最重要嘅食物都好滿意!野又好食賣相又好,希望水準可以keep住有啦,旺角呢區晚市做到咁平,又好食又大份嘅已經唔多啦~
泡菜鰻魚炒飯 $69
芒椰蜜桃冰 跟餐加$10