2022-10-11
經過西營盤又差唔多到食飯時間,即刻上網睇下有啲咩外賣好食,然後就俾我搵到呢間外賣專門店啦,睇相感覺好吸引同豐富咁😊 試左兩個佢地的家族秘製星洲沙嗲系列便當🍱便當入面好豐富亦都好營養均衡,有肉有菜有飯,份量超級足,勁抵食,我一個人都唔係好食得晒一盒便當呀!每盒便當都會有4串串燒連沙嗲汁,沙律🥗同埋炒飯😍 沙律方面好清爽,係甜甜酸酸的醬汁,非常清新開胃,入面會有沙律菜,木瓜同埋車厘茄等等☺️炒飯係勁乾爽,炒到粒粒分明,唔會痴埋一舊,睇得出有花足心機做準備功夫,覺可以炒到咁樣的炒飯,因為便當配炒飯,唔會淨係食白飯咁悶同冇味,不過佢地有配埋一格仔沙嗲汁,佢地的沙嗲汁勁好食同香濃,應該用黎撈白飯都好好食😋星加坡牛肉沙嗲便當 $98牛肉串燒係便當入面有4串,絕對夠食,返到屋企冇特別去加熱啲串燒,唔配沙嗲汁都勁好食,香濃惹味呀!星加坡西班牙黑毛豬沙嗲便當 $98佢地的豬唔係用普通的豬肉, 佢地用左西班牙黑毛豬去整串燒,豬味勁濃郁!😍食的時候食到佢地唔係淨係用瘦肉,仲會有啲肥豬肉係入面,令到個串燒有啲油脂香同埋唔會好乾身,肥瘦均衡呀😎R&Y's International Cuisine Freshla
星加坡牛肉沙嗲便當 $98
星加坡西班牙黑毛豬沙嗲便當 $98
R&Y's International Cuisine
Freshlane (樂基商業中心) (上環)
上環德輔道西103號樂基商業中心1-2樓Freshlane KITCHEN 27