2020-06-30 715 views
今日同同事出開深水埗近太子個邊,上openrice睇下附近有乜選擇食物,見到呢間夜館評價都不錯就試下好彩我地時間剛過lunchtime 可以避開人流,入去坐低已經有消毒產品,而家真係好重要!環境幾好,用鏡牆寫餐牌方便睇有乜食,本身有lunch set但如果一人一set又試唔到其他所以我地決定叫一個餐之後再散叫,Set餐選擇農家蟹黃撈飯配蘋果叉燒另外小食一望就想試釀雞翼是廚師推介!之後就再叫響鈴彩椒,迷你雞春卷同燒焦糖菠蘿我想講個雞翼好特別,用淮山杞子整碎再釀入雞翼成件事即刻好有益好健康,食落又好夾再加上面少少芝麻好香好好味!之後就響鈴彩椒淨賣相都好靚,彩椒好甜,食落好fresh,店員說彩椒入面釀了細細粒的豬肉球夾起來搖晃有一點聲就好似響玲聲!好盞鬼!迷你雞春卷一點都唔迷你,原來下面個沙律菜係超好味,店完仲會配埋個醋油,超正!出面未必食到呢個味!我好奇問店員個醋係咪特制,原來係橄欖油加蘋果醋佢地自己調配的真係超贊!焦糖菠蘿又係勁好食佢出面層焦糖好似薄衣錦包住菠蘿,焦糖嘅甜同菠蘿嘅小酸原來好夾一碟有四件,但我地兩個每人兩件都唔夠喉,講到農家蟹黃撈飯配蘋果叉燒,我地都奇怪點解會蟹黃?原來係紅
入去坐低已經有消毒產品,而家真係好重要!
環境幾好,用鏡牆寫餐牌方便睇有乜食,
本身有lunch set但如果一人一set又試唔到其他
所以我地決定叫一個餐之後再散叫,
Set餐選擇農家蟹黃撈飯配蘋果叉燒
另外小食一望就想試釀雞翼是廚師推介!
之後就再叫響鈴彩椒,迷你雞春卷同燒焦糖菠蘿
我想講個雞翼好特別,用淮山杞子整碎再釀入雞翼
出面未必食到呢個味!
講到農家蟹黃撈飯配蘋果叉燒,
我地都奇怪點解會蟹黃?原來係紅蘿蔔加南瓜混在一起送飯一流好好味,叉燒肥瘦適中成個飯好味又唔膩!
個set仲包埋前菜同水果,個橙切得好鬼靚
總括來講呢度食物都好有水準,環境唔錯,
店員又好有禮貌,下次去開附近都一定encore!