2019-04-04 289 views
今日同朋友仔喺附近食完晚飯,突然想飲珍珠奶茶,搜尋之下發現呢間「手作功夫茶」,個名夠晒特別之餘,亦都俾佢「手作」兩個字吸引去試了。我哋一行7人嚟到,因為冇飲過嘅關係,大家都好似有選擇困難症甘😅😅多得店員耐心推介👍🏼👍🏼喜歡珍珠的,又或者喜歡芝士的,喜歡茶香的,又或者不喜歡太甜或太奶的,店員都一一滿足我哋嘅要求推介合適我地口味嘅飲品。最後,我哋order左6杯飲品喜歡珍珠的:黑糖波霸純鮮奶x2(其中一個對珍珠好有要求,試後感滿意)喜歡芝士的:芝士朱古力可可(芝士軟滑帶少少感味,朋友仔話下次可以試下order 多一份奶蓋有無甘鐘意食cheese 啊?)喜歡茶香的:鐵觀音珍珠奶茶(茶底選用鐵觀音,茶味夠晒清香特別,不會太搶)不喜歡太甜或太奶的:柚香晶球綠茶x2👉🏻其中一杯是本人的(本身擔心柚子會唔會有酸澀味,試落無之餘,晶球口感仲好彈牙特別,喜歡清新口感嘅朋友,可以試下呢杯)整體感覺一個愉快嘅朋友聚會晚上,就由一杯滿意嘅臺式飲品劃上完美句號。
我哋一行7人嚟到,因為冇飲過嘅關係,
大家都好似有選擇困難症甘😅😅多得店員耐心推介👍🏼👍🏼

最後,我哋order左6杯飲品
喜歡珍珠的:黑糖波霸純鮮奶x2
(其中一個對珍珠好有要求,試後感滿意

喜歡芝士的:芝士朱古力可可
有無甘鐘意食cheese 啊?)
喜歡茶香的:鐵觀音珍珠奶茶
(茶底選用鐵觀音,茶味夠晒清香特別,不會太搶)
不喜歡太甜或太奶的:柚香晶球綠茶x2👉🏻其中一杯是本人的

整體感覺

2019-04-03
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$29 (Other)
  • 柚香晶球綠茶