2022-01-06 67 views
聖誕同朋友兩個食餐好,凍凍地打邊爐就最岩啦。🔶養生藥膳湯 $93一開始係叫呢個湯底的,店員有提醒過湯底味道會好似肉骨茶般較濃,要認真考慮好先叫,點知我都係太高估自已,味道對我來說真的太濃了,會有藥材的回甘味,所以最後都係要再叫過另一個湯底。如果鍾意藥膳湯的可能會接受到,因為真係真材實料非常濃郁。🔶香濃沙嗲湯 $79味道很濃郁,基本上不用點豉油也夠味。🔶芫茜牛肉卷 $69鍾意食芫茜既大推一定要試呢款!!一口滿滿既芫茜香,牛肉都唔係普通肥牛,而係比較有咬口既手切牛,茜香同牛肉兩者非常夾,芫茜控不要錯過!🔶手切頂級安格斯牛肉 $175 (半份)本來想點手切極品靚牛皇的,但當日已售罄,所以轉叫安格斯牛肉,雖然係半份但份量比想像多,安格斯一般肉味幾濃,所以唔錯!有機會會再試靚牛皇。🔶鬼馬墨魚 $38 (半份)有三大舊,老油炸鬼配上墨魚滑,將墨魚滑果邊放入湯底煮一分鐘就食得,油炸鬼吸到湯汁之餘又保留到少少脆口。🔶招牌手打四寶丸 $60 (半份)有墨魚丸、豬肉丸、蝦丸及鯪魚肉丸,人手手打新鮮彈牙,調味亦不錯。🔶餃子拼盤 $43 (半份)半份有6粒感覺好抵食,分別有鮮蝦雲吞、韮菜豬肉餃同魚皮餃,鮮蝦雲
聖誕同朋友兩個食餐好,凍凍地打邊爐就最岩啦。

🔶養生藥膳湯 $93

🔶香濃沙嗲湯 $79
味道很濃郁,基本上不用點豉油也夠味。

🔶芫茜牛肉卷 $69

🔶手切頂級安格斯牛肉 $175 (半份)

🔶鬼馬墨魚 $38 (半份)

🔶招牌手打四寶丸 $60 (半份)

🔶餃子拼盤 $43 (半份)
半份有6粒感覺好抵食,分別有鮮蝦雲吞、韮菜豬肉餃同魚皮餃,鮮蝦雲吞同韮菜豬肉餃比較有特別,魚皮餃同一般街市買到的無太大分別。

🔶野生竹笙 $55 (半份)
超級推介!好少會有咁大塊同厚的竹笙,放入湯底煮到最後食,吸收晒湯汁真係好好味。

🔶鵝腸 $45 (半份)
帶有鵝腸油脂,食落新鮮,充滿鵝油香味。

🔶清熱滋潤竹庶茅根 $58
微甜甜度,清熱解渴。

整體食物質素唔錯,價錢也合理,而且可以有半份選擇,岩晒少人聚會。