2018-07-19 194 views
喺附近做完野,見到呢間pizza baby門面好吸晴,真係好大隻baby坐左喺門口,而全間鋪頭係用左粉紅色做色調,滿足愛自拍嘅少女黎打卡影相。入面裝修都幾溫馨,好似出席緊一個小baby嘅百日宴咁,牆上有好多自已畫嘅圖畫同自拍,感覺親切。Menu好得意,菜式名稱唔係一般普通名,改左d會令人會心一笑嘅菜名。配合埋手繪圖畫同文字,好有心機。值得一提係佢有個一次性嘅圍肩,岩晒食野污糟嘅豬呀~超體貼,又配合餐廳主題,baby都會用口水肩,哈哈忍者滾蛋,個名真係好得意,豬落order時都忍唔住少左。pizza成個賣相俾我地嘅感覺係:大~阪~燒~上面鋪左好多木魚絲,中間有滿滿嘅日式醬汁,傳黎日式小丸子嘅味道。材料方面有椰菜同煙肉,椰菜份量好多,所以pizza唔會覺得漏。餅底方面唔會厚,而且焗到岩岩好,餅邊好香脆。要講下架單車,係切餅用,好可愛。叫左個蜜糖芥末雞翼做餐前小食,賣相好吸引。雞翼炸過,所以食落卜卜脆。有蜜糖味,甜甜地,加埋唔會太辣嘅芥末,非常惹味,係個好好嘅配搭。日出時分係一杯用士多啤梨同熱情果做嘅梳打飲料,甜甜酸酸,好味道又非常解渴。

日出時分

日出時分