2024-10-31 357 views
同朋友都好鍾意食炸雞韓國菜, 適逢今日係粉嶺行街, 就係一間打卡韓國餐廳SUN HARU 享受一餐充滿驚喜嘅晚餐!餐牌是厚厚的, 食物種類繁多, 一口氣order了四款美食大家開心share食!蜂蜜芥末無骨炸雞order了半份, 甜甜地好開胃呢, 好鍾意香脆嘅外皮, 加上炸雞啖啖肉, 肉質好鮮嫩! 喜歡呢個紫菜包飯裏面嘅餡料豐富, 包括有青瓜, 黃瓜, 玉子等, 就咁睇色彩好繽紛, 食落去口感豐富好有咬口好足料啊有着獨特的韓式風味之石頭鍋飯, 我哋就揀選搭配我最愛半肥瘦的腩肉, 上枱時賣相同樣Colourful, 米飯搭配各色時令蔬菜, 營養健康又充滿食慾, 自行加入獨特的辣椒醬和秘制調味料混合, 令石鍋鍋飯的味道醇厚濃烈, 仲有香脆嘅飯焦增加口感牛肉大醬湯跟飯有滿滿的牛肉和豆腐, 湯底調得很好, 味道適中不會過鹹, 豆腐很滑溜, 牛肉香濃而且很腍, 送飯一流! 最後一人一杯飲品, 必叫凍檸茶爽爽喉嚨!

最後一人一杯飲品, 必叫凍檸茶爽爽喉嚨!