2021-07-03 572 views
⭐️喜惶點心專門店⭐️📍:旺角通菜街17號地下⏰:10:00am-11:00pm💰:人均$50-$100⭕️: 現金、八達通、Alipay、信用卡👉🏻芥末沙汁三文魚春卷 💰29 👍🏻👍🏻推薦👉🏻粟米煎牛餅 💰25👉🏻原隻鮮蝦滑腸粉 💰28👉🏻乾蒸牛肉燒賣王 💰29👉🏻名將蒸美國鳳爪 💰22🌜仲有好多好普通嘅點心。。 就唔逐一講價錢啦。。不過鋪頭主張嘅都係點心 同平時酒樓都大同小異嘅🥺🌟舖頭作為一個牛肉世家,點心大部份都係用牛肉製造,都幾新奇得意🤤!個人比較鍾意食嗰個’芥末沙汁三文魚春卷’ 熱辣辣 好好味 春卷包住三文魚青瓜同沙律醬 味道好夾🤤想再叫多碟!!✨ ‘粟米煎牛餅’都好好食 入邊係好飽滿 好香嘅牛肉餡 好足料 ‘牛肉燒賣王’好特別 如果食咗呢個就唔好叫牛肉球👧🏻🍼覺得差唔多一樣味道 枱面隔離會有豆瓣醬👍🏻👍🏻呢個加分!點心全部都熱辣辣即整 所以等食物出既時間都比較耐🌟上網見到好多人推薦呢間 所以👧🏻🍼都去咗試 等位時間都比較耐 我哋中午一點左右到 店舖裏面已經坐滿晒人 等咗大約20分鐘左右先有得入 後面等位嘅都重有好多人 店舖入邊坐位比較窄 同埋冷氣都唔夠大 好熱🥵同埋有一樣野👧🏻
⭐️喜惶點心專門店⭐️
📍:旺角通菜街17號地下
⏰:10:00am-11:00pm
💰:人均$50-$100
⭕️: 現金、八達通、Alipay、信用卡

👉🏻芥末沙汁三文魚春卷 💰29 👍🏻👍🏻推薦
👉🏻粟米煎牛餅 💰25
👉🏻原隻鮮蝦滑腸粉 💰28
👉🏻乾蒸牛肉燒賣王 💰29
👉🏻名將蒸美國鳳爪 💰22

‘粟米煎牛餅’都好好食 入邊係好飽滿 好香嘅牛肉餡 好足料

🌟上網見到好多人推薦呢間 所以👧🏻🍼都去咗試 等位時間都比較耐 我哋中午一點左右到 店舖裏面已經坐滿晒人 等咗大約20分鐘左右先有得入 後面等位嘅都重有好多人 店舖入邊坐位比較窄 同埋冷氣都唔夠大 好熱🥵同埋有一樣野👧🏻🍼最唔鍾意 點解啲餐牌又係好油🥲摸落去好似好污糟咁

🌟如果再有機會去嘅話 想試吓佢個紙包骨同燒汁牛肉蝴蝶餅🤤我哋今次👧🏻👦🏻叫得太多嘢食 未有機會試到 同傳統集團式嘅酒樓相比 點心比較新穎 價錢合理 同食物成正比 會更加適合年青人去食!

#香港美食 #平民美食 #旺角美食 #旺角 #香港 #美食 #高質 #mk #hkfood #hongkong #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #點心 #喜惶點心專門店 #牛肉世家
2021-06-17
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
  • 芥末沙汁三文魚春卷
  • 粟米煎牛餅