2016-11-21
阿媽生日,想同佢食好d, 但又唔想咁貴,朋友介紹呢間野,上到去商場都幾難搵,幾隱蔽,環境都唔錯喎!2道菜價錢由百幾蚊起!叫左2個2道菜晚餐,個部長介紹我食鵝肝,講到好似好好食咁!見到只係140蚊,於是加左一入Share!頭盤:慢煮八爪魚同龍蝦湯,服務員介紹呢個係低溫慢煮左唔知幾耐,好彈好嫩,差少少就入口即浴!龍蝦湯唔會似出面酒店自助餐咁苦同澀,超鮮甜,飲到裡面好似有好多香料咁!法式煎鵝肝陳醋伴蕉糖杏埔:部長介紹左柸美國既白酒俾我配鵝肝,酒飲落去有蜜糖味同杏埔味,花香好重,勁夾!鵝肝唔酥,外脆內軟,真係有d回味同難忘……主菜:部長介紹西班牙黑毛豬同龍蝦意粉佢話黑毛豬食象果,會煮到8至9成,豬扒帶少許脂肪,好香,好脆口,肉質爽嫩!龍蝦好鮮甜,佢話用全隻新鮮波士頓龍蝦(唔記得映相)意粉好Q彈,龍蝦汁剛剛掛著每條意粉!甜品:再叫部長介紹甜品,於是點左個千層酥伴士多啤梨雪糕,賣相好靚,味道好正,士多啤梨雪糕係有驚喜既……總結:本來諗住呢餐800蚊有找,雖然最後900蚊左右,但真心覺得呢間野食物質素好高,環境唔錯,服務細心!
頭盤:
法式煎鵝肝陳醋伴蕉糖杏埔: