(Non-member)
2009-05-13 7 views
是日週末,四人約定去試試“牛記”的馳名牛腩煲,舖面頗逼狹,坐得唔係咁舒服,本著為食,都無所謂。叫了蘿蔔牛腩煲,網友四月份的食評寫70元,現已是 80元了,是崩沙腩,味道唔錯,以價錢論,“腩”的份量太少了!西蘭花炒牛肉,都炒得幾嫩滑及青綠。豉汁炒蜆,60元例,份量唔多,但絕對無砂無死蜆 (老闆話逐粒檢查過喎),不過無鑊氣,唔夠香,似豉汁撈蜆多一些!炸豬大腸,我多數在“泉章居”吃,見此處有此菜式,都試試,似翻炸貨,色澤暗、又乾又無味,風都吹得起!由於各菜式份量都是偏少,所以最後加碼叫了“大馬站煲”。嘩,上菜時,蝦醬味香,內含的燒腩半肥瘦、炸豆腐嫩滑、蒜芯脆口,最驚喜的是那蝦醬味道會在口腔回甘,可以話越食越鮮香,這味“大馬站煲”相信是吸引我會再光顧的原因!總括來說,廚藝無特別,但用料偏向中上貨式。食完要急急走,坐多陣都唔舒服。
西蘭花炒牛肉,都炒得幾嫩滑及青綠。
2009-05-09
  • 大馬站煲