2014-06-23
一行四人喺銅鑼灣覓食,因為行完誠品搭𨋢上咗12樓,揀咗依間門面都幾醒神嘅餐廳試吓。其實入嚟之前我有少少懷疑到底有咩食,不過見到餐牌上十二生肖mocktail都幾吸引,同埋環境適合坐低飲嘢。坐落睇真啲原來除咗主食外有好多類似tapas嘅小碟,友人話似鬼佬大排檔。我同另一個女仔朋友叫咗Zodiac mocktail入面嘅rabbit 同monkey。個人最怕啲drinks太酸,依度嘅味道balance得唔錯,好味!首先叫嘅小食係烤粟米。粟米幾甜,加埋少許沙律醬同辣粉,好開胃。蘋果沙律,個dressing啱啱好,可能肚餓,我吔食到一條菜都冇凈,連最後一粒蘋果我都唔放過。Mini burger 本來一客三件,用三種唔同嘅cheese。我哋四個人加咗一件cheddar cheese嘅。塊牛肉做到medium效果,唔會太乾太熟,麵包 外脆內軟,抵讚!整體嚟講都唔錯。Buffalo drumsticks,另外兩個朋友話雞槌有啲鹹,我反而覺得ok。個汁少辣,而且keep住肉身都算juicy。個人最鍾意係跟著落嚟嘅tacos!中間係炸魚同少許紅椰菜,dressing夠野味,而且好重手,炸魚有少許spic
首先叫嘅小食係烤粟米。粟米幾甜,加埋少許沙律醬同辣粉,好開胃。 蘋果沙律,個dressing啱啱好,可能肚餓,我吔食到一條菜都冇凈,連最後一粒蘋果我都唔放過。 Mini burger 本來一客三件,用三種唔同嘅cheese。我哋四個人加咗一件cheddar cheese嘅。塊牛肉做到medium效果,唔會太乾太熟,麵包 外脆內軟,抵讚!整體嚟講都唔錯。 Buffalo drumsticks,另外兩個朋友話雞槌有啲鹹,我反而覺得ok。個汁少辣,而且keep住肉身都算juicy。 個人最鍾意係跟著落嚟嘅tacos!中間係炸魚同少許紅椰菜,dressing夠野味,而且好重手,炸魚有少許spice嘅味道,食落口好滿足!Two thumbs up! 最後,依個貌似 甜品嘅其實係macaroni cheese,個sauce都幾好味。我個人好怕macaroni cheese唔夠汁,依個就唔會乾身。 美中不足嘅係,女仔都係鍾意叫個 甜品收尾,而依度就選擇唔多,只有雪糕。我哋每人叫咗杯Earl Grey雪糕,掛住食唔記得影相。雪糕有茶味仲有啲茶碎,奶味唔太重,我鍾意!不過如果可以再多啲甜品款式就更好!
總括嚟講,依晚大部份食物都有驚喜,下次會再嚟!