2022-02-27 680 views
作為麵包愛好者,平時見到麵包店都會忍唔住入去兜個圈買一兩個有興趣嘅包黎試試~店內嘅麵包選擇頗多,而且係新式啲搭配過嘅口味,啲樣都靚靚仔仔幾吸引,價錢由$10至$2X不等,今次就買左黑糖QQ 同芋泥肉鬆bagel見到好幾個食評一係就話空氣包一係就話死實實本來仲驚中伏,但夾包嗰陣其實個包都有重量,而家食緊發現直頭爆餡添,都幾有驚喜包體有核桃粒,黑糖麻糬幾好唔會太甜,煙煙靭靭咁,如果加熱食肯定拉絲🤤可能因為上一個包比左個唔錯嘅印象我令我以為呢間店行爆餡路線,芋泥肉鬆貝果相對之下就真係有啲失色。包體做到貝果嗰種煙靭嘅口感,但我真係第一次食空氣同餡料嘅比例成一比一嘅貝果😂芋泥嘅份量還好,可惜味道唔香,唯一嘅存在意義只有個口感,肉鬆微微帶辣,但份量都真係幾淒涼,望到嘅都只係得幾條,但神奇嘅係佢又真係夠味無因為份量少而失蹤😂 芋泥同肉鬆呢個組合唔會難食嘅~不過自己喺第度試過呢個組合更出色嘅成品,呢個品項就唔會再回購了

黑糖QQ

芋泥肉鬆貝果