2023-01-07 513 views
約咗朋友未夠鐘, 諗住响附近揾間甜品店食少少嘢坐吓等朋友. 經過呢間店, 俾佢貼响門口嘅menu吸引(我好鐘意食芋圓), 一入去, 樓面好整潔, 感覺好舒服, 店員好有禮貌招呼, 我叫豆花系列#1配椰奶(Oh mine.....豆花同椰奶都係我至愛, 咁嘅配搭我點可以錯過呢?!)非常驚喜!豆腐花好香豆味, 好滑冇渣, 芋圓好QQ, 芋泥好綿唔太甜, 一匙要有齊豆花+芋泥+椰奶+芋圓, 超配嘅組合, 冇得頂!如果勉強要找不足, 咁就係小丸子嘞!有部分個心仲係硬嘅, 不過唔影響我對呢個糖水嘅好評:讚!

豆花系列#3芋圓, 薏米, 珍珠配桂花糖
豆花系列#1芋泥,芋圓,小丸子配椰奶
2023-01-07
$45 (Dinner)
豆花系列#3芋圓, 薏米, 珍珠配桂花糖
豆花系列#1芋泥,芋圓,小丸子配椰奶