2024-08-11 181 views
今日要去浸會醫院探朋友,諗住買啲嘢俾佢食,因為都成夜晚九點,對面個商場得返間七仔一間日本嘢同一間小食店,咁就諗住簡簡單單睇吓小食店有啲咩可以買嚟同朋友一齊食,但係一望佢個餐牌一碗碗仔翅要$50 一碗生菜魚肉要$40,真係有啲貴,當我猶豫之際,老闆娘同我講啲生菜魚肉同碗仔翅全部都係自己親手整,而且係冇味精,最好笑係跟住個老闆突然走出嚟用一個非常之堅定嘅眼神望住我同我講你食過一定會返轉頭,我見過老闆咁有信心就即管每樣買一碗試下,我自己一直都好鍾意食碗仔翅,但自從尖沙咀棉登徑個車仔阿叔冇咗之後都未食過好食嘅碗仔翅,但呢度真係有驚喜,個碗仔翅湯好濃好多料啲冬菇好滑仲要有竹笙,而且佢真係有翅,不過係素翅唔係粉絲,最重要佢唔係好似漿糊咁,食到落最底都仲係有料,覺得佢真係真心做出嚟,最後全部食晒,生菜魚肉我朋友食佢都話啲魚肉好彈牙個湯底好清甜連湯都飲晒,個老闆真係冇吹水,我一定會再食,不過真係要去開附近先,個位真係有啲吊腳😅
TakeAway
  • 碗仔翅