2019-07-14
抵食高質牛肉放題, 識揀一定係揀A4和牛任食!講真呢間餐廳如果唔係朋友帶我黎,真係唔識黎呢邊搵好西食。佢係山林道其中一幢大廈嘅樓上鋪黎,可能因為係樓上鋪,鋪租無咁貴,所以呢間餐廳嘅價錢好貼地,而質素十分實在同高質。一去到門口,STAFF就俾左張個MENU我地揀。MENU上面有4個主題,每個主打放題價錢都會有D唔同,由最平嘅$168到最貴嘅$328任你簡,分別有豚肉雞肉、嚴選美國牛肩胛、美國頂級牛小排 同日本直送極上A4黑毛和牛套餐簡。因為我地上去之前已經做哂功課,亦都一心已經係諗住食和牛,同埋呢到既玩法係揀左貴嘅,可以食暈哂佢幾多野無限制,反正難得一次, 所以諗都無諗就已經同店員講簡日本直送極上A4黑毛和牛套餐。我地揀左蕃茄薯仔豚骨濃湯,我最喜歡既蕃茄薯仔,蕃茄味勁濃!呢度嘅食材都十分新鮮,豚肉爽身完全唔會鞋口;牛就分別有三種牛可以食,分別係美國牛肩胛、美國頂級牛小排 同埋A4黑毛和牛!美國牛肩胛,牛肉味濃,唔會韌!美國頂級牛小排,雪花紋靚脂肪分佈剛好,牛肉味好重,幾有口感!STAFF教最後先食A4黑毛和牛,好彩有聽佢講, 因為食完真係返唔到轉頭,感覺係入口即溶, 但係又唔覺得膩, 反
我地揀左蕃茄薯仔豚骨濃湯,我最喜歡既蕃茄薯仔,蕃茄味勁濃!
STAFF教最後先食A4黑毛和牛,好彩有聽佢講, 因為食完真係返唔到轉頭,感覺係入口即溶, 但係又唔覺得膩, 反而令你越食越多。
飮品方面,有齊好多罐裝果汁,汽水等任君選擇,但最特別係有佢地有自家製既五花茶和夏枯草,我兩樣都有飲,比較鍾意五花茶,好飲又唔太甜,非常有心。
自助火鍋配料多選擇而且都好新鮮,特別推介佢地既水餃、韮菜餃、蝦滑,好好味又好彈牙!
至於甜品另一個亮點,就係有haagen dazs雪糕,一早留定個肚仔食一杯最愛既比利時朱古力味既雪糕,為呢一餐畫上完美的句號。