2021-07-09 138 views
每次經過雅蘭,春水堂都係大排長龍,難得今次得幾個人排隊,所以決定一試,最後等咗大概10分鐘都唔洗就入得。我揀咗牛肉麵,湯底都算濃味,不過唔知點解覺得有啲油膩。個人唔係好中意啲牛筯,格硬啃咗舊,食完想嘔咁款。。其實呢碗麵都唔算平,但整體比我想像中普通,性價比頗低。偷咗朋友一啖滷肉飯試下,感覺還可以。至於啲雞翼,朋友表示非常厚粉,好麻麻。鹽酥杏鮑菇呢個份量要成差唔多$40,又厚粉,同朋友一致認為繼X香香雞既雞髀菇更加好食囉。朋友呢杯珍珠紅豆鮮奶茶幾岩我心水,紅豆味幾濃,幾得意。我自己就揀咗珍珠鐵觀音奶茶,比我想像中好。不過呢度既飲品偏貴,耐唔耐飲一次都ok既。可能之前對呢間野嘅期望太高,整體黎講都幾失望,如果係我一定唔會排咁耐隊等食佢囉🤪

朋友呢杯珍珠紅豆鮮奶茶幾岩我心水,紅豆味幾濃,幾得意。