2023-07-29 74 views
係YT睇到有人推薦呢間嘅火鍋任飲任食,見到標榜有原隻龍蝦湯底揀,好吸引咁所以就諗住去試下當日預約入座後,等左一陣先有人黎提供餐牌叫我地揀湯底,問佢先知龍蝦湯底暫時停賣仲一心諗住試呢個。之後佢推介可轉大蝦湯底(不就注明大蝦每人只得一隻😂),考慮左一陣都係食雞煲最穩陣。好啦之後叫小食同刺身食住先,刺身都算正正常常,不過有個尖椒爽魚皮小食值得推介,平時好少地方有呢啲食同埋又幾爽口。之後啲火鍋料都陸續上齊,點知個雞煲等左好耐仲未黎🥹🥹,搵職員又好似唔想理你咁,足足等左近半個鐘先到,衝忙地快快手食完雞煲就加湯打邊爐。只得120分鐘用餐時間(90分鐘就截單),其實都習慣了出面好多餐廳都係咁,但最失望嘅就係佢係唔會係截單前溫馨提示你last order,而係直接cut落單link,之後夠鐘就比單你要你走。所以到想食甜品時先知時間已過什麼都不可落單了。都係第一次感覺食任食火鍋咁唔盡興,上菜慢,連甜品都無機會試,最終要出去另外再食。建議餐廳可以last order前溫馨提示一下,顧客要邊食邊睇時間比較好辛苦。
係YT睇到有人推薦呢間嘅火鍋任飲任食,
見到標榜有原隻龍蝦湯底揀,好吸引咁所以就諗住去試下

所以到想食甜品時先知時間已過什麼都不可落單了。