2022-10-16 549 views
因為之前係紅磡返工,所以都成日食他的黐飯同豆漿。中午就會食酸辣湯麵。離開紅磡工作後都會間唔中掛住佢返去食,我一般都係叫外賣,我好欣賞他,夠均真,叫酸辣湯麵佢啲酸辣湯落唔晒落去個面度,就會用另外一個外賣盒裝起大半盒湯。通常就係我老公食個酸辣湯麵我就飲另外嗰個外賣盒嘅湯。點知今日去叫外賣,個廚師同以往一樣都有分湯,但係去到包食物嘅時候,嗰位同事就同個廚師講環保呀,將多出嚟嘅湯倒落佢個湯面度,佢已經倒到流出黎都裝唔晒,就同我講環保呀。我同佢講我都係鍾意以前嘅做法,佢話下次比番你啦,其實佢咁樣做法我拎到返屋企又漏咗出去個袋度,我又少咗酸辣湯,我覺得佢個做法真係唔係咁好。我仲有買咗佢嘅黐飯返去食,佢今次嘅黐飯少咗榨菜之餘,油炸鬼仲係唔夠脆。好失望。我都會俾多次機會佢如果下次都係咁就唔會再去了。令我懷疑佢係咪換咗老細。
TakeAway