2015-09-13
難得去開荃灣, 終於可以一嚐on my to-eat-小食list既 eggspectation 雞蛋仔.由荃新天地行去海濱花園只係10-15分鐘. 不過要係海濱花園locate佢出黎真係有D難道. 留意番, 鋪頭唔係地面. 搵到A區之後,要行幾層旋轉樓梯上平先係. 搵左我10分鐘呢...-___-雞蛋仔款式好多. 而且都好特別. 蔥花, 榴槤, Oreo, pizza, wasabi 等等.掙扎左一陣要蜜糖星星定美綠波波. 最後外型討好既蜜糖星星won!即叫即制. 等5分鐘左右就有得食. 整底雞蛋仔賣相滿分. 粒粒都有星星pattern同埋好飽滿.試一粒... 熱辣辣的. 蛋味香濃帶微甜, 比一般雞蛋仔厚身. 可惜... 完全feel唔到蜜糖星星既存在. 而且雞蛋仔一D都唔脆既... 可能係佢地冇用機/風扇吹番凍底雞蛋仔就送上黎掛. 要食到最尾果幾粒, 涼左, 先覺得冇咁淋.個人認為專登黎食就未必值得. 如果係附近行開既都可以考慮下, 畢竟佢地offer既口味真係幾有諗頭. 不過記住買完要攤凍D先食呀!!!
由荃新天地行去海濱花園只係10-15分鐘. 不過要係海濱花園locate佢出黎真係有D難道. 留意番, 鋪頭唔係地面. 搵到A區之後,要行幾層旋轉樓梯上平先係. 搵左我10分鐘呢...-___- 雞蛋仔款式好多. 而且都好特別. 蔥花, 榴槤, Oreo, pizza, wasabi 等等.