2015-01-12 1108 views
早前友人介紹一家位於銅鑼灣希雲街的串燒店, 逢星期日下午會有LIVE MUSIC,以我的想像中希雲街食店不多. 好像沒有聽有串燒店存在, 還有 LIVE MUSIC? 聽落都幾特別. 所以星期日特意去會一會呢間野.店舖位於希雲街街尾, 未行到去已隱約聽到音樂聲.  店內裝修以黑色為主, 有BAR 枱. 感覺好似去左赤柱大街咁. 一坐低先同朋友BEER一BEER 聽下MUSIC. ENJOY 一下個環境.   好HEA 好RELAX! 講到食物, 我地ORDER D 左芥苿魚蛋, 魚蛋切一片片中間加入 WASABI. 一啖過入口, 彈牙魚蛋加WASABAI 混在一起, 味道好夾!  韓國泡菜, 送啤酒一流! 胡麻黑豚沙律, 份量十足 燒豆腐, 外趣內軟. 食完兩串, 再ENCORE多一串.     另外, 還ORDER 左燒大鱔, 和牛, 煙肉荔枝卷. :wow 電話無電影唔到相) 還有店主的PR小狗. 好可愛好乖!

店舖
芥苿魚蛋
韓國泡菜, 送啤酒一流!
泡菜
胡麻黑豚沙律, 份量十足
胡麻黑豚沙律
燒豆腐, 外趣內軟. 食完兩串, 再ENCORE多一串.

燒豆腐
另外, 還ORDER 左燒大鱔, 和牛, 煙肉荔枝卷.
:wow
電話無電影唔到相)

還有店主的PR小狗. 好可愛好乖!

2015-01-12
芥苿魚蛋