📍上環 𝚂𝚑𝚎𝚞𝚗𝚐 𝚆𝚊𝚗❝有20年歷史! 連埋grocery既意大利餐廳🇮🇹🛒❞呢度除咗係一間意大利餐廳 仲係一間意大利食材既grocery store!🛒🇮🇹仲有幾間分店 見到lunch set幾抵食(朋友食過話性價比唔錯!!👍🏻)我今次散叫~幾岩同朋友嚟食 食左好耐😆✨𝐀𝐍𝐓𝐈𝐏𝐀𝐒𝐓𝐈▪️🍅𝘊𝘢𝘱𝘳𝘦𝘴𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 $128 (3/5)▪️🐮𝘓𝘦 𝘗𝘰𝘭𝘱𝘦𝘵𝘵𝘦 𝘥𝘦𝘭𝘭𝘢 𝘯𝘰𝘯𝘯𝘢 $118 (3/5)先講餐前包好好食!🍞仲暖暖地 外脆內軟 點黑醋好正😋叫既兩款前菜份量都好多🍅水牛芝士好厚切 creamy得黎帶煙韌 但我覺得唔夠奶香🤔肉丸有6粒🐮鹹香十足偏重口味但有少少乾🙈✨𝐏𝐀𝐒𝐓𝐀▪️🦐𝘓𝘪𝘯𝘨𝘶𝘪𝘯𝘦 𝘎𝘢𝘮𝘣𝘦𝘳𝘪 & 𝘡𝘶𝘤𝘤𝘩𝘪𝘯𝘦 $198 (3.5/5)▪️🍆𝘗𝘢𝘳𝘮𝘪𝘨𝘪𝘢𝘯𝘢 𝘥𝘪 𝘔𝘦𝘭𝘢𝘯𝘻𝘢𝘯𝘦 $138 (3/5)本身想試carbonara! 但店員介紹呢兩款一於試下😆大蝦意粉口感煙韌掛汁 蝦都好新鮮🦐不過蕃茄sauce偏淡味(我個人都係中意cream sauce多d😜)至於千層麵 第一次見係配矮瓜🍆食落所有野融為一體 略嫌意粉太淋patpat 不
📍上環 𝚂𝚑𝚎𝚞𝚗𝚐 𝚆𝚊𝚗
❝有20年歷史! 連埋grocery既意大利餐廳🇮🇹🛒❞

Meatballs
Bread

✨𝐀𝐍𝐓𝐈𝐏𝐀𝐒𝐓𝐈
▪️🍅𝘊𝘢𝘱𝘳𝘦𝘴𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 $128 (3/5)

Linguine  Gamberi
Parmigiana  di  Melanzane

✨𝐏𝐀𝐒𝐓𝐀

本身想試carbonara! 但店員介紹呢兩款一於試下😆大蝦意粉口感煙韌掛汁 蝦都好新鮮🦐不過蕃茄sauce偏淡味(我個人都係中意cream sauce多d😜)至於千層麵 第一次見係配矮瓜🍆食落所有野融為一體 略嫌意粉太淋patpat 不過芝士好多好滿足🧀

Seabass

✨𝐒𝐄𝐂𝐎𝐍𝐃𝐈
▪️🐟𝘉𝘳𝘢𝘯𝘻𝘪𝘯𝘰 𝘢𝘭𝘭𝘢 𝘔𝘦𝘥𝘪𝘵𝘦𝘳𝘳𝘢𝘯𝘦𝘢 $218 (4/5)

有兩大塊seabass 肉質嫩滑冇腥味😍個sauce酸酸甜甜 仲有一絲絲紫洋蔥🧅其實已經好飽但我哋都食得晒就證明唔錯!😋

Tiramisu

✨𝐃𝐎𝐋𝐂𝐈
▪️☕️𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 $78 (4/5)
▪️🍮𝘊𝘳𝘦𝘮𝘦 𝘊𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭 $78 (3/5)

最鍾意用罐/杯裝既tiramisu 果然符合期望🥳佢係以啡味為主☕️(冇落酒 我幾中意🤣)lady fingers索晒espresso軟綿綿 蛋奶香都出又creamy😛焦糖燉蛋偏cream質 帶微微焦糖香甜味 但整體係custard味 蛋奶香唔重(我麻麻地custard👀)

✨𝐃𝐑𝐈𝐍𝐊𝐒
▪️𝘔𝘪𝘹𝘦𝘥 𝘉𝘦𝘳𝘳𝘪𝘦𝘴 𝘚𝘮𝘰𝘰𝘵𝘩𝘪𝘦 $68 (3.5/5)
▪️𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯𝘢𝘥𝘦 $48 (3/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍il Bel Paese (上環)
上環皇后大道中299號地下

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_上環

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
Seabass